Skip to content

Voordelen van content en process intelligence

Lees artikel

Voordelen van content en process intelligence

Hedendaagse technologische ontwikkelingen bieden organisaties grenzeloze mogelijkheden om hun processen en bedrijfsvoering te verbeteren, inzichten uit data om te zetten in een optimale klantervaring en bedrijfsresultaten te verbeteren. De digitale transformatie staat zonder twijfel centraal bij de recente inspanningen van bedrijven om workflows te moderniseren en te verbeteren, de productiviteit te verhogen en concurrentievoordeel te behalen.

n de moderne bedrijfsomgeving zijn content en data de drijvers van digitale platformen die inzichten genereren waarmee waarde, efficiëntie en klantervaring worden verbeterd. Om die reden is het belangrijk dat bedrijfsorganisaties aandacht besteden aan twee onderling verbonden technologieën die de mogelijkheden van de digitale transformatie vergroten door bedrijfsprocessen uit te breiden: Content en Process Intelligence.

Content – en dan met name ongestructureerde content – is de spil waar alle bedrijfsactiviteiten om draaien. Elke afdeling ontvangt informatie via verschillende kanalen, zoals mobiele telefoons, e-mail, scanners en via de post. Deze informatie hebben organisaties nodig om gerichte acties te ondernemen om klantenservice te verbeteren, de betrokkenheid te vergroten, bedrijfsvoering te verbeteren en omzetkansen te identificeren.

In het verleden gebruikten organisaties technologische oplossingen om documenten te digitaliseren, te classificeren en de gegevens daarin te ontsluiten. Nu systemen en bedrijfsprocessen echter complexer worden, wenden bedrijven zich tot robotic process automation (rpa) om operationele kosten te optimaliseren, processen te stroomlijnen en repetitieve en handmatige taken te verminderen.