Skip to content

Vijf valkuilen bij de migratie naar de cloud

Lees artikel

Vijf valkuilen bij de migratie naar de cloud

Overstappen naar de cloud lijkt eenvoudig, maar de migratietrajecten liggen vol projectwrakken. Lees hier waar de valkuilen liggen en hoe u deze kunt omzeilen.

1. Alle applicaties overzetten.
Sommige applicaties zijn ongeschikt voor de migratie, bijvoorbeeld vanwege compliancy of security issues of omdat ze ingrijpend aangepast moeten worden aan de cloud architectuur.
2. Gevangen in het cloud web.
Applicaties moeten desgewenst overgezet kunnen worden naar een andere cloudprovider of –omgeving. Een oplossing om de portabiliteit te waarborgen is het gebruik van cloud containers.
3. Te weinig aandacht voor security.
De verantwoordelijkheid voor de databeveiliging ligt niet alleen bij de cloudprovider, maar ook bij de klant. Neem daarom zelf ook maatregelen om de security op topniveau te brengen.
4. Alleen aandacht voor technologie.
Ook medewerkers en processen zijn belangrijk bij de migratie. Zorg daarom dat iedereen goed getraind is in het werken met de cloudsystemen.
5. Onnodige kosten.
De kostenvoordelen die migratie naar de cloud opleveren kunnen teniet gedaan worden wanneer niet goed wordt nadacht over het nut van overbodige (on-demand) clouddiensten.